Urban Paulsson ny styrelseordförande


Lipigon Pharmaceuticals AB (”Lipigon”), som utvecklar nya behandlingar för lipidrelaterade sjukdomar, tillkännager att styrelsen valt Urban Paulsson till ny styrelseordförande. Paulsson valdes in i styrelsen den 30 oktober 2020 och ersätter nu Carina Schmidt som begärt eget utträde ur styrelsen.

Närmast kommer Paulsson från Camurus AB där han arbetat som VP Corporate Development. Nuvarande uppdrag innefattar styrelsearbete inom olika life science-bolag i både noterad och onoterad miljö. I samband med Paulssons tidigare inträde i styrelsen blev han också en av Lipigons större ägare genom sitt investmentbolag.

"Lipigon är ett mycket spännande bolag och jag tackar för förtroendet att ta över ordförandeposten. Jag ser mycket fram emot att, tillsammans med övriga i styrelsen, fortsätta stötta ledningen i dess arbete att ta bolaget till nästa nivå. Styrelsen vill rikta ett stort tack till Carina Schmidt som under sin tid som ordförande har bidragit med värdefulla insatser för Lipigons utveckling ", säger Urban Paulsson i en kommentar.

"Vi är glada att Urban Paulsson blir vår nya ordförande när Carina Schmidt väljer att lämna. Lipigon är i en viktig tillväxtfas och jag är övertygad om att Urban med sin erfarenhet från börsnoterade life science-bolag och engagemang som storägare kommer att driva betydelsefulla frågor framåt. ", säger Stefan K Nilsson, VD för Lipigon.


210112-Lipigon PM Ny styrelseordförande
.
Download • 116KB