Pressmeddelanden och nyheter

Emergers: Ännu ett positivt studiebesked på vägen mot arena för licensaffärer i miljardklassen

Nedan följer utdrag ur Emergers analys. För hela analysen se bifogad pdf samt länk nedan.

Efter ännu ett positivt pre-kliniskt studiebesked, och med påvisad effekt redan i bagaget, fortlöper arbetet mot fas I-studien av Lipisense som väntas kunna visa effektmått redan i Single Ascending Dose-studien under H2 2022, alltså mindre än ett år bort. Det skulle kvalificera Lipigon till en internationell arena där vi sett licensaffärer inom Lipigons nisch i miljardklassen, bara senaste månaden. Med låga trösklar för produktgodkännande, flertal möjliga triggers, stöd av insiderköp och en förvånande press på kursen, trots ett starkt nyhetsflöde, fortsätter vi se hög potential för aktien.

Ännu ett positivt studiebesked på vägen mot effektmått '22/23

Det positiva beskedet från 28-dagars toxikologistudien av Lipisense innebär att den tyngsta toxikologidelen nu är avklarad. Därmed har Lipisense tagit ännu ett steg mot ansökan om studiestart till Läkemedelsverket i februari 2022 och påbörjade fas I-studier i juni 2022. Lipisense är ett RNA-läkemedel som syftar till att hindra cellerna att producera proteinet ANGPTL4 och redan i den första säkerhetsstudien kunde Lipigon visa att Lipisense uppfyllde målet att sänka nivåerna av blodfettet triglycerid i blodet, vilket gör läkemedlet potentiellt tillämpligt på en jättemarknad på 5 miljoner patienter med hypertriglyceridemi på de sju stora läkemedelsmarknaderna (7MM).

Samtidigt rapporterar bolaget hög aktivitet när gäller marknadsföring, bland annat med en presentation på TIDES USA: Oligonucleotide and Peptide Therapeutics i Boston vilket är "branschens mest väl ansedda event för att påskynda oligo-, peptid- och mRNA/vaccinbehandlingar till marknaden", såväl som samtal med framtida licenspartners.

Stora licensaffärer inom Lipigons fält internationellt

Samtidigt noterar vi högintressant aktivitet inom kardiometabolisk läkemedelsutveckling internationellt, där GSK i november tecknade ett licensavtal för Arrowhead Pharmaceuticals RNAi-projekt ARO-HSD som är i fas I/II för behandling av icke-alkoholorsakad steatohepatit (NASH) med en upfront på 120 MUSD och 320 + 590 MUSD i milestones. Projektet är inom samma område som Lipisense men med ett annat målprotein. Under november avtalade också Novo Nordisk om att förvärva Dicerna Pharma för deras RNAi plattform som kan riktas mot gener i levern, för ett pris på 3,3 mdr USD.

Anmärkningsvärd press på kursen trots starkt nyhetsflöde

Trots senaste tidens positiva nyhetsflöde har Lipigon-aktien ändå handlats svagt, och efter en positiv reaktion på resultaten från den pre-kliniska studien för Lipisense fortsätter aktien ändå handlas till en anmärkningsvärd rabatt, där börsvärdet på 67 MSEK inte är långt ifrån kassan vid slutet av Q3'21 på 40 MSEK. Vi ser därför en hög omvärderingspotential från dagens nivå drivet av effektmått från Lipisense redan i fas I under 2022/2023 och en efterföljande utlicensiering som viktigaste triggers.

Med stöd av insynsköp på kursnivåer över dagens så sent som i somras fortsätter vi räkna med ett samlat riskjusterat nettonuvärde för bolagets projekt på motsvarande 28-35 SEK per aktie på 18-24 månaders sikt, som inkluderar en riskjusterad förväntan om en utlicensiering av Lipisense. Som med all läkemedelsutveckling är dock den höga potentialen också förknippad med hög risk.

Hela analysen bifogas detta pressmeddelande och finns även på lipigon.se samt emergers.se.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan K. Nilsson, VD, Lipigon
E-post: stefan@lipigon.se
Telefon: 0705-78 17 68

Om Lipigon

Lipigon Pharmaceuticals AB utvecklar nya läkemedel för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter, s.k. lipidrelaterade sjukdomar. Bolagets verksamhet bygger på över 50 års lipidforskning vid Umeå Universitet. Lipigon fokuserar initialt på ovanliga sjukdomar som kan ge särläkemedelsstatus och på nischindikationer, men på sikt har bolaget möjlighet att rikta sig mot bredare indikationer inom området, som diabetes och hjärt-kärlsjukdom. Lipigons pipeline består av fyra aktiva projekt: RNA-läkemedlet Lipisense, inriktat mot förhöjda triglycerider; RNA-läkemedelsprojekt mot akut andnödssyndrom; ett genterapiprojekt för den sällsynta sjukdomen lipodystrofi tillsammans med Combigene AB (publ); och ett småmolekylsprojekt för dyslipidemi (allmänna blodfettsrubbningar) i samarbete med HitGen Inc. Läs mer på www.lipigon.se.

Bolagets aktie (LPGO) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08-503 000 50.