Pressmeddelanden och nyheter

Lipigon deltar på Umeå på börsen den 29 september

Umeåbaserade Lipigon Pharmaceuticals AB ("Lipigon") deltar i dag på eventet Umeå på börsen. Vd Stefan K. Nilsson berättar om utvecklingen av nya läkemedel mot sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter, så kallade lipidrelaterade sjukdomar.

Blodfetterna kolesterol och triglycerider är i dag välkända liksom deras roll i utvecklingen av hjärt-kärlsjukdomar, men fetter kan också bidra till olika leversjukdomar, typ 2-diabetes och ett antal sällsynta sjukdomar. Trots framsteg inom behandling av fettrelaterade sjukdomar har miljontals patienter fortfarande svårt att nå sina behandlingsmål. Lipigons mål är att skapa säkra och effektiva behandlingar för dessa patienter.

Den digitala direktsändningen startar kl. 17.30 med presentation av Lipigon.
Följ denna länk för att komma direkt till sändningen (Zoom).

Om Umeå på börsen

Varmt välkommen till eventet Umeå på börsen där du både får träffa företag som är noterade samt företag som är på väg in på börsen. Eventet är ett "hybridevent" vilket innebär att du kan delta som gäst på plats eller via den digitala direktsändningen. Antal fysiska platser är begränsat.

Moderator är Sverker Olofsson, känd från bland annat TV-programmet Plus och andra debattprogram. Det kommer att finnas möjlighet för publiken att ställa frågor.

Tid: Onsdag 29 september kl. 17-21.
Se hela programmet här.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan K. Nilsson, VD, Lipigon
E-post: stefan@lipigon.se
Telefon: 0705-78 17 68

Om Lipigon

Lipigon Pharmaceuticals AB utvecklar nya läkemedel för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter, s.k. lipidrelaterade sjukdomar. Bolagets verksamhet bygger på över 50 års lipidforskning vid Umeå Universitet. Lipigon fokuserar initialt på ovanliga sjukdomar som kan ge särläkemedelsstatus och på nischindikationer, men på sikt har bolaget möjlighet att rikta sig mot bredare indikationer inom området, som diabetes och hjärt-kärlsjukdom. Lipigons pipeline består av fyra aktiva projekt: RNA-läkemedlet Lipisense, inriktat mot förhöjda triglycerider; RNA-läkemedelsprojekt mot akut andnödssyndrom; ett genterapiprojekt för den sällsynta sjukdomen lipodystrofi tillsammans med Combigene AB (publ); och ett småmolekylsprojekt för dyslipidemi (allmänna blodfettsrubbningar) i samarbete med HitGen Inc. Läs mer på www.lipigon.se.

Bolagets aktie (LPGO) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08-503 000 50.