Pressmeddelanden och nyheter

Lipigon och 5Prime Sciences ingår partnerskap för att optimera kommande kliniska prövningar

Lipigon Pharmaceuticals AB ("Lipigon"), som utvecklar läkemedel mot sjukdomar orsakade av störningar i kroppens förmåga att hantera fetter, tillkännager i dag att bolaget ingått partnerskap med 5Prime Sciences ("5Prime"). Samarbetet syftar till att accelerera utvecklingsarbetet inför de kliniska prövningarna med huvudkandidaten Lipisense. Genom att använda avancerade genetiska verktyg och storskaliga samlingar av patientkohorter med miljarder datapunkter kommer 5Prime bland annat att undersöka vilka patientgrupper som kommer att dra mest nytta av en hämning av målproteinet ANGPTL4. Partnerskapet innebär att 5Prime blir Lipigons inhouse-team för humangenetik.

Lipisense är en läkemedelskandidat för att behandla sjukdomar med onormalt höga nivåer av blodfetter, primärt triglycerider, och är med sin unika verkningsmekanism "first-in-class". Förhöjda triglycerider är en riskfaktor i flera sjukdomar och ANGPTL4-hämmare har potential att normalisera triglyceridnivåerna. Patientpopulationen med förhöjda triglycerider är en stor och heterogen grupp som omfattar såväl mindre patientgrupper med sällsynta genetiska störningar som stora patientgrupper såsom typ 2-diabetiker.

5Prime kommer att utnyttja den naturligt förekommande genetiska variationen för att efterlikna effekten av ANGPTL4-hämning i mycket stora patientgrupper, och identifiera de patienter som mest sannolikt kommer att dra nytta av en Lipisense-behandling. Humangenetik kommer också att möjliggöra en jämförelse av ANGPTL4-hämning med andra proteiner involverade i samma signalväg och därigenom förutse dess unika fördelar.

Vd Stefan K. Nilsson kommenterar:

"Vi är mycket glada över att ha ingått detta partnerskap med 5Prime för att utnyttja humangenetik och därmed accelerera utvecklingsarbetet med Lipisense. Det är välkänt att det finns ett stort genetiskt stöd för den gen vars protein vi riktar oss mot, men med hjälp av 5Prime kommer vi att kunna förutse vilka potentiella patientgrupper som har störst nytta av en Lipisense-behandling. Detta kommer att hjälpa oss att utöka behandlingsindikationerna och optimera designen av våra kliniska tester."

Brent Richards, vd för 5Prime Sciences CEO kommenterar:

"Lipigon har identifierat en utmärkt möjlighet att utveckla läkemedel som kommer att bidra till att minska den enorma bördan av blodfettsrelaterade sjukdomar. Vi ser fram emot att använda vår expertis inom endokrinologi, humangenetik, bioinformatik och maskininlärning för att påskynda leveransen av Lipisense till patienter."

Om Lipisense

Läkemedelskandidaten är av RNA-läkemedelstyp och förhindrar cellernas tillverkning av det sjukdomsfrämjande målproteinet ANGPTL4. Detta sker genom att proteinkodande RNA förstörs redan innan målproteinet hunnit bildas. Målproteinet har en stark genetisk koppling till skadliga blodfetter och relaterade sjukdomar.

Lipigon kommer nu att fortsätta att utföra prekliniska säkerhets- och effektstudier med Lipisense. Ansökan om kliniska prövningar beräknas att lämnas in första kvartalet 2022 och starten av fas I-studien beräknas till Q2 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan K. Nilsson, VD, Lipigon
E-post: stefan@lipigon.se
Telefon: 0705-78 17 68

Om Lipigon

Lipigon Pharmaceuticals AB utvecklar nya läkemedel för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter, s.k. lipidrelaterade sjukdomar. Bolagets verksamhet bygger på över 50 års lipidforskning vid Umeå Universitet. Lipigon fokuserar initialt på ovanliga sjukdomar som kan ge särläkemedelsstatus och på nischindikationer, men på sikt har bolaget möjlighet att rikta sig mot bredare indikationer inom området, som diabetes och hjärt-kärlsjukdom. Lipigons pipeline består av fyra aktiva projekt: RNA-läkemedlet Lipisense, inriktat mot förhöjda triglycerider; RNA-läkemedelsprojekt mot akut andnödssyndrom; ett genterapiprojekt för den sällsynta sjukdomen lipodystrofi tillsammans med Combigene AB (publ); och ett småmolekylsprojekt för dyslipidemi (allmänna blodfettsrubbningar) i samarbete med HitGen Inc. Läs mer på www.lipigon.se.

Bolagets aktie (LPGO) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08-503 000 50.

Om 5Prime Sciences

5Prime accelererar läkemedelsutvecklingen inom bioteknik, ökar investeringsavkastningen för riskkapitalister och hjälper stora läkemedelsbolag att göra humangenetikbaserade investeringar i sina pipelines. Genom att kombinera expertis inom humangenetik, klinisk medicin, maskininlärning och bioinformatik, använder 5Prime stora datamängder från humangenetiska studier för att identifiera och validera läkemedelsmål, förutse biverkningar, utöka indikationer och välja ut de bäst lämpade forskningspersonerna för kliniska studier. För mer information: admin@5primesciences.com