Pressmeddelanden och nyheter

Lipigon presenterar på Aktiedagen den 2 maj

Lipigon, som i går fick sin ansökan om kliniska prövningar av bolagetsblodfettsänkande läkemedelskandidat Lipisense godkänd av Läkemedelsverket, presenterar på Aktiedagen den 2 maj. Vd Stefan K. Nilsson ger en uppdatering kring Lipisense och vägen framåt för Lipigon.

Vd Stefan K. Nilsson kommer att presentera Lipigon samt ge en uppdatering kring bolagets blodfettssänkande läkemedelskandidat Lipisense, som beräknas gå in i klinisk fas under årets andra kvartal. 

Syftet med Aktiespararnas event Aktiedagen är att vara en mötesplats mellan företag och investerare, där besökarna har möjlighet att ställa frågor till bolagen före eventuella investeringar.

Evenemanget är öppet för alla och kräver inget medlemskap hos Aktiespararna. Ingen anmälan krävs för att följa evenemanget digitalt.

Passa på att ställa dina frågor till Lipigons vd Stefan K. Nilsson

Skicka ett sms till 079-347 98 45 eller mejla till event@aktiespararna.se. Dina frågor kommer att förmedlas av Aktiespararnas moderator i samband med frågestunden efter presentationen. Du kan skicka in dina frågor redan nu eller i samband med presentationen.

När: 2 maj kl. 10:30.

Var: Aktiedagen Stockholm är ett hybridevent som går av stapeln på Operaterassen i Stockholm men som också sänds live på YouTube och på aktiespararna.se.

Anmälan: Läs mer om eventet och anmäl dig här. (För att delta digitalt krävs ingen anmälan.)

Du hittar livesändningen på www.aktiespararna.se/tv/live.

Dagen efter publiceras presentationen på www.aktiespararna.se/tv/evenemang.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan K. Nilsson, VD, Lipigon
E-post: stefan@lipigon.se
Telefon: 0705-78 17 68

Om Lipigon

Lipigon Pharmaceuticals AB utvecklar nya läkemedel för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter, s.k. lipidrelaterade sjukdomar. Bolagets verksamhet bygger på över 50 års lipidforskning vid Umeå Universitet. Lipigon fokuserar initialt på ovanliga sjukdomar som kan ge särläkemedelsstatus och på nischindikationer, men på sikt har bolaget möjlighet att rikta sig mot bredare indikationer inom området, som diabetes och hjärt-kärlsjukdom. Lipigons pipeline består av fyra aktiva projekt: RNA-läkemedlet Lipisense, inriktat mot förhöjda triglycerider; RNA-läkemedelsprojekt mot akut andnödssyndrom; ett genterapiprojekt för den sällsynta sjukdomen lipodystrofi tillsammans med Combigene AB (publ) samt ett småmolekylsprojekt för dyslipidemi (allmänna blodfettsrubbningar) i samarbete med HitGen Inc. Läs mer på www.lipigon.se.

Bolagets aktie (LPGO) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08-503 000 50.