Pressmeddelanden och nyheter

Lipigon rapporterar säkerhetsdata för högsta doseringsgruppen i Lipisense-studie

Lipigon Pharmaceuticals AB ("Lipigon") presenterade i dag ytterligare positiva säkerhetsresultat från fas I-studiens högsta dosering av läkemedelskandidaten Lipisense. Läkemedelskandidaten utvecklas för att behandla personer med kraftigt förhöjda triglyceridnivåer och de nya resultaten stärker dess potential som en potentiell behandling för denna patientgrupp.

Lipisense är en läkemedelskandidat utvecklad för att sänka triglycerider i blodet hos patienter med kraftigt förhöjda nivåer genom att förhindra produktionen av proteinet ANGPTL4 i levern.

I dag tillkännagav Lipigon säkerhetsresultat från den pågående fas I-studien. De aktuella säkerhetsdata som rapporteras inkluderar både den avslutande och högsta dosen på 144 mg från SAD-delen (single ascending doses, enstaka stigande doser) samt högsta dosen på 36 mg från MAD-gruppen (multiple ascending doses, multipel stigande doser). Hittills har inga allvarliga biverkningar observerats för någon av grupperna. Endast lindriga, reversibla biverkningar relaterat till behandlingen har noterats, som hudirritation vid injektionsställena.

"Vi är glada att se fortsatt stabila säkerhetsdata från fas I, när vi redan har påbörjat planeringen av fas II. Vårt fokus ligger nu på att färdigställa fas I och så snabbt som möjligt påbörja fas II. Med vårt erfarna kliniska utvecklingsteam, våra samarbetspartners och vetenskapliga rådgivare är jag övertygad om att övergången mellan de två kliniska utvecklingsfaserna kommer att ske smidigt", säger vd Stefan K. Nilsson.

Om Lipisense

Läkemedelskandidaten är ett RNA-läkemedel som förhindrar cellerna från att producera det sjukdomsfrämjande målproteinet ANGPTL4 i levern genom att förstöra det proteinkodande RNA:t innan målproteinet har bildats. Genetiska data visar att ANGPTL4 är en oberoende riskfaktor för både hjärt-kärlsjukdom och typ 2-diabetes.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan K. Nilsson, VD, Lipigon
E-post: stefan@lipigon.se
Telefon: 0705-78 17 68

Denna information är sådan information som Lipigon Pharmaceuticals AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 mars 2023 kl. 09.00 CET.

Om Lipigon

Lipigon Pharmaceuticals AB är ett läkemedelsbolag i klinisk fas som utvecklar läkemedel med nya, unika verkningsmekanismer (first-in-class) för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter. Bolagets verksamhet bygger på över 50 års lipidforskning vid Umeå universitet. Lipigon fokuserar initialt på ovanliga sjukdomar som kan ge särläkemedelsstatus och på nischindikationer, men på sikt har bolaget möjlighet att rikta sig mot bredare indikationer inom området, som diabetes och hjärt-kärlsjukdom. Lipigons pipeline består av fyra aktiva projekt: RNA-läkemedlet Lipisense mot förhöjda triglycerider som våren 2022 gick in i klinisk fas, ett RNA-läkemedelsprojekt mot akut andnödssyndrom, ett genterapiprojekt för behandling av den sällsynta sjukdomen lipodystrofi tillsammans med Combigene AB (publ) samt ett småmolekylsprojekt för behandling av dyslipidemi (allmänna blodfettsrubbningar) i samarbete med HitGen Inc. Läs mer på www.lipigon.se.

Bolagets aktie (LPGO) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission.